Теодосий Теодосиев: Училището трябва да дава не само образование, но и възпитание

Теодосий Теодосиев: Училището трябва да дава не само образование, но и възпитание
На прага на първият учебен ден в България.

Един от дните, които българите обичат и отбелязват, а и време, в което всеки може да си спомни своите ученически години.

Теодосий Теодосиев е един от най-обичаните учители у нас. В неговите лекции се включват деца от цяла България. Смята, че българинът има уникален потенциал, който, обаче, трябва да се развива, доказал го е с постиженията на неговите ученици, които поставят малка България на световната карта с успехите си по физика и математика.

Човек се учи, докато е жив, вярва той. „Второто нещо е, че училището трябва да дава не само образование, но и възпитание“, каза Теодосиев.

Вярва, че българският народ е много талантлив. „Като генетически дадености имаме неща, с които малко народи могат да се похвалят. На толкова малко население с толкова тежко минало, България има на най-голямото състезание по математика и физика медали, колкото Франция и Великобритания, взети заедно.

И родителите, и децата, и учителите не трябва да допускаме талантът на тези деца да се умножи по нула или по минус 1. Това ще бъде велика трагедия“, казва Теодосий Теодосиев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.