Радев не е на себе си от притеснение заради голям ужас, най-лошото идва

Радев не е на себе си от притеснение заради голям ужас, най-лошото идва

Според държавния глава сухопътната операция в Ливан крие големи опасности за целия свят, призна че удари вече има и по Сирия

Важно е да се осигури безопасен коридор за нашенците ни в Ливан. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти.

„Време е спиралата от насилие и страдание в Близкия изток да спре“, категоричен е той.

„Виждаме, че ескалацията на конфликта има потенциал да застраши мира в целия регион. Дипломати и политици призовават за въздържане от сухопътна операция в Ливан. Това означава едно повишаване на риска. Започнаха удари и на територията на Сирия“, заяви Радев.

„Призовах от трибуната на ООН за сдържаност и разум“, подчерта той.

Президентът призна, че не може да каже каква е съдбата на българските моряци, пленени от хутите в Йемен.

Работи се от ден първи на отвличането на нашите сънародници моряците от „Галакси Лийдър“, така че усилията там никога не са спирали, продължават и се водят на всички нива, каза Радев.

По думите му трябва да следим обстановката и да бъде оценен риска за България.

„Има опасност от повишаване на миграционния натиск към България. Виждаме огромната разлика между „Хизбула“ и една от най-технологичните армии в света. Може да се очаква отговор с асиметрични средства, т.е. с терористични атаки“, каза президентът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.