Организатори на събор скочиха срещу „тиквеника“ Кирил Петков, използвал събитието за политически цели

Организатори на събор скочиха срещу „тиквеника“ Кирил Петков, използвал събитието за политически цели

Организаторите на съботния събор в Севлиево скочиха срещу Кирил Петков и шепата му симпатизанти, които се появиха на проявата в опит да търсят избиратели.

Съпредседателят на „Промяната“ с малоброен антураж цъфна на събора „Северняшки гайтани“ и „Празнично хоро по тиквено време“ в Севлиево.

Даже се опита да се хване на хорото, поради мижавия интерес към него по сергиите.

Ето какво пишат организаторите:

Абсолютно против сме съборът „Северняшки гайтани“ и „Празнично хоро по тиквено време“ да се използват за политически цели !!!

На 12-ти октомври 2024 г. се проведе Дванадесетото издание на Събор на групи за български народни хора „Северняшки гайтани“ – Севлиево.

Съборът се организира от ръководителите на Фолклорен ансамбъл „Развитие“ при НЧ „Развитие-1870“ – Йордан Йорданов и Весела Йорданова.

Това събитие има за цел да популяризира северняшкия танцов фолклор и да представи разнообразието от характерни хорà на България.

Част от събора е и „Празнично хоро по тиквено време“. Идеята ни , като организатори е на площада в града да се танцуват хорà от цяла България, ръка за ръка да се хванат участниците в събора, жители и гости на града.

Тази година наши гости бяха народният певец Данислав Кехайов, народната певица Нели Танева и приятели, които изпълниха песните и музиката за хорото. Благодарим им от сърце , че уважиха поканата ни

Празникът на град Севлиево е Петковден и всички са добре дошли на хорото, което се танцува от 102 години. Ние продължаваме традицията, която няма партийна принадлежност !

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.