Божков към Гешев: Установихте ли дали Борисов е спящото лице и кога е заспал?

Божков към Гешев: Установихте ли дали Борисов е спящото лице и кога е заспал?
Бизнесменът Васил Божков се обърна към главния прокурор Иван Гешев относно разследването за записите и снимките, свързани с премиера Бойко Борисов.

Той попита: “Иван Гешев – установихте ли дали спящото лице е Бойко Борисов и кога е заспал“?

Дни след като спецпрокуратурата прекрати проверката за записите на Бойко Борисов, във вторник, 22 декември, Софийската градска прокуратура сложи точка и на друг скандал около премиера – този за снимките от спалнята му, чекмеджето с пачките, кюлчетата и пистолета, припомня Евроком.

Прокуратурата твърди, че е разследвала обективно, всестранно и пълно, но въпреки това не е успяла да установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински и колко са, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те.

„В експертните заключения се отбелязва, че анализираните файлове не са оригиналните, поради което е невъзможно само въз основа на данните от тях да бъдат направени категорични изводи какво и кога е било заснето.

Въпреки проведеното обективно, всестранно и пълно разследване, не може да се установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те“, казват от Прокуратурата.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.