Радев: Този път партиите нямат право на грешка (ВИДЕО)

Радев: Този път партиите нямат право на грешка (ВИДЕО)
Моята оценка за действията на главния прокурор съм я дал още миналата година.

Очаквано, неговата оставка ще бъде в полза на гражданското общество на страната. Това е закономерен резултат от всичко, случило се досега.

Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение във Варна.

„Това оглушително мълчание за вихрещата се корупция по най-високите места в държавата, знаковите корупционни скандали, които обиколиха всички световни медии и дискредитираха страната, оглушителното мълчание за харченето на милиарди средства, докато същевременно прокуратурата клеветеше неудобните на властта – това делегитимира и самата прокуратура“,

посочи още той. „Крайно време е партиите да поемат политическа отговорност. Този път те нямат право на грешка“, заяви още държавният глава.

„Ако се стигне до нови избори и ново служебно правителство, мое право е да посоча състав на кабинет. Ако се предложи от партиите този служебен кабинет да продължи като редовно правителство, това е съвсем друго.

Но редовният кабинет означава ясна политическа отговорност от партиите. Партиите трябва да излъчат ясни политически позиции, чрез позициите, които те определят. Крайно време е партиите да поемат политическа отговорност, хората не гласуват за този служебен кабинет“, коментира Радев.

Той съобщи, че ще започне консултациите с парламентарно представените групи възможно най-бързо, но кога ще връчи първия проучвателен мандат зависи от партиите.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.