Vodafone с предупреждение за атаки над 5G антени в Германия

Vodafone с предупреждение за атаки над 5G антени в Германия

Снимка: Pixabay

Мобилния оператор Vodafon излезе с предупреждение за възможни атаки върху 5G антените за мобилна телефония в Германия. Няколко държави от ЕС вече трябваше да се справят с опити за палежи на подобни съоръжения. В сряда вечерта ръководителят на Vodafone Германия Ханес Аметсрайтер заяви, че е възможно подобни атаки да се случат и в Германия, пишат от Investor BG

“Тези дейности могат да застрашат човешки животи”, каза Аметсрайтер, цитиран от Handelsblatt. Във Великобритания скоро беше разрушена клетъчна кула, намираща се в близост до болница и заради това до нея не могат да се извършват спешни повиквания. Това развитие е тревожно, припомни мениджърът. 

Теории на конспирацията са част от предисторията на тези атаки. Те се свързват с разширяването на 5G мобилните комуникации с избухването на пандемията от коронавирус. Във Великобритания, Холандия и Кипър са повредени или унищожени подобни антени. 

Опасенията за подобни събития в Германия се увеличават, въпреки опитите на учени и политици да успокоят населението. Технологичният директор на Vodafone Герхард Мак пояснява: “Не трябва да се заблуждаваме за нищо”. Според него разширяването на 5G все още е в начален стадий в Германия. За да се снабди населението с 5G във Федералната република трябва да се изградят много хиляди нови антени. 

Цялата статия можете да прочетете ТУК 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.