Австрия вдига ограниченията, но без масови събития до 31 август

Австрия вдига ограниченията, но без масови събития до 31 август

Снимка: БГНЕС

Вицеканцлерът Вернер Коглер на Австрия заяви, че музеите в страната ще отворят врати в средата на май, но големите масови мероприятия остават под забрана до 31 август. Става въпрос за големите градски празници и музикалните фестивали.

От 14 април Австрия започна постепенно да отменя въведените ограничения и мерки срещу коронавируса. Малките магазини с площ до 400 квадратни мерки възобновиха работа. Както и магазините за строителство и градинарство. Магазините обаче са задължени да контролират броя на посетителите, а също да следят дали посетителите са с маски и спазват дистанция.

За момента се планира през май да отворят и останалите магазини, търговски центрове и фризьорски салони. Хотелите и ресторантите ще възобновят работа след средата на май. До 1 май ще действа препоръката срещу излизането извън дома.

Канцлерът Себастиян Курц предупреди, че при необходимост ще върне ограниченията.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.