Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“
Бившият манекен и дългогодишен експерт във фонд “Земеделие” Ива Иванова във вторник бе избрана за изпълнителен директор на ведомството.

То разплаща европарите в земеделието като годишно с подписа на Иванова до земеделските производители ще стигат до 3 млрд. лв.

Още през 2022 г. Ива Иванова нашумя в редица сайтове в снимките си на модел, защото преди държавната администрация е имала кариера и на модел.

Иванова е назначена по предложение на земеделския министър Георги Тахов и е съгласувана от премиера Димитър Главчев, както изисква Законът за подпомагане на земеделските производители. Докато Георги Тахов бе шеф на фонд “Земеделие” Ива Иванова се явяваше негов заместник.

Тя започна да катери “върховете” във фонд “Земеделие” през август 2022 година, когато по време на служебното правителство на Румен Радев бе назначена за най-голямата европрограма в земеделието – за развитието на селските райони и за програма “Рибарство”.

В официалната визитка се казва, че Ива Иванова е магистър по “Право на Европейския съюз” от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, съвместно с Университета в Нанси.

Има и магистърска степен по “Международен бизнес” от Икономическия университет във Варна.

От 2010 г. до момента Иванова заема различни длъжности в Държавен Фонд „Земеделие“. Професионалният ѝ път в ДФЗ започва в дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие в селските райони“ като експерт, като през 2015 г. израства в длъжността главен експерт.

През 2019 г. Иванова е повишена в началник отдел „Договориране по частни мерки“, а две години по-късно оглавява дирекцията „Договориране по прилагане на мерки за развитие в селските райони“.

С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 19 август 2022 г. Ива Иванова е назначена за заместник изпълнителен директор с ресори Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.