Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!

Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото.

Той беше придружен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, заедно с изпълнителния директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

Още по темата

5 май 2020 14:44

55

След като качиха в един от новите влакове на метростанция „Красно село“, инж. Братоев обясни, че на Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, докато у нас – около 40 млн.

Борисов заяви, че „когато някой каже думата корупция, веднага ги свалям в метрото“.

„С идеята, че с едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи инсталации, разликата в сумите е огромна. Като дам тази цифра и спират да говорят“, отсече той.

Пускането на първия участък от третата линия на метрото в София ще е през юли – август. Тогава обаче ще бъде пуснато 8 км трасе – от „Красно село“ до „Хаджи Димитър“.

Министър-председателят отбеляза, че около самата спирка „Красно село“ също е облагородено.

„На старите станции се монтират преградни стени“, обясни Фандъкова, докато се возеха в новата линия на метрото в посока станция „Бул. България“.

„На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха „Орлов мост“ и „НДК“, каза шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

„Прекрасни неща правят. Фантастично е, подземен град. На 31 август със сигурност ще са минали всички тестове и изпитания. Много удобни, на по 2-3 нива, страхотни и инженерни и архитектурни неща са направили колегите. По време на социализма имаше 4 км тунели на 2 места. Сега имаме 42 км. Всеки км струва около 45 млн. евро на км, а в Европа същите влакове струват над 100 млн. евро“, каза Борисов след излизане от метрото.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.