БСП купува лаптопи за деца от бедни семейства

БСП купува лаптопи за деца от бедни семейства

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентарната група на „БСП за България“ ще закупи лаптопи на стойност 20 000 лева, които ще дари на деца на бедни семейства, за да не останат извън системата на електронното образование.

Още по темата

2 апр 2020 09:19

35

“Решихме в този труден момент за много семейства да инвестираме в наука и образование. Десетки деца не могат да се включат в електронното образование, защото родителите им не могат да си позволят закупуването на компютър в това тежко време, когато хиляди остават без работа. Групата ни реши да дарим общо 50000 лева за наука и образование“, заяви червената шефка Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Тя припомни, че групата дари  30 000 лева  на Департамента по  вирусология към БАН за търсене на лекарство срещу коронавируса.

„За  20 000 ще закупим компютри на деца. Ако има нещо, което трайно да реши проблема с болестта, това е ваксина. И ако има нещо, което да гарантира бъдещото развитие на страната, това е качественото образование. Не бива да позволяваме и едно българско дете да остане без достъп до образование. Бъдещето иска образовани млади хора“, заключи Корнелия Нинова.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.