Путин отговори на Байдън: Да си жив и здрав!

Путин отговори на Байдън: Да си жив и здрав!
”Да наричаш президента Владимир Путин ”убиец” и да заплашваш, че ”ще го накараш да си плати” е атака срещу Русия”, заяви председателят на руската Държавна дума след изказване на американския президент Джо Байдън, предаде Франс прес.

„Това е истерия от безсилие. Путин е наш президент и нападките срещу него са нападки срещу страната ни“, написа в акаунта си в мрежата „Телеграм“ Вячеслав Володин.

„С тези изявления Байдън оскърби гражданите на нашата страна“, допълни Володин, вторият човек в руската президентска администрация от 2011 до 2016 г.

Малко по-рано днес американският президент Джо Байдън нарече руския си колега Владимир Путин „убиец“ и се зарече, че той ще „си плати“ за руската намеса в изборите в САЩ през миналата година.

Това стана по време на обширно негово интервю пред ABC News, след като американското разузнаване огласи доклад, според който Путин е упълномощил операции по дезинформация по време на президентската надпревара между Байдън и предшественика му Доналд Тръмп.

На въпрос какви ще бъда последствията за Русия, американският държавен глава отговори: „Ще видите скоро“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.