Бум на кърлежи в кв. „Орландовци“

Бум на кърлежи в кв. "Орландовци"

Снимка: Pixabay

Жители на столичния квартал „Орландовци“ сигнализираха за случаи на деца и домашни любимци, нахапани от кърлежи. В района има поставени табели, които обозначават площите, които са третирани за кърлежи и комари. 

„Проблемът е от началото на май. Излязох да разхода кучето. Когато се прибрах, извадих над 100 кърлежа от него. Написах жалба до общината, но отговор няма“, разказа Анна Комитова в ефира на Нова ТВ.  

Още по темата

23 май 2020 16:44

12

15 май 2020 12:47

18

„Това, което правим, е да посочим кои площи трябва да бъдат обработени против кърлежи. Имаме 4-5 сигнала за района. На тези места ще бъде възложена нова обработка, когато спре да вали“, обясни Тодор Кръстев, кмет на район „Сердика“.

„Преди да се обработят всички площи, получаваме съответните предписания от Столична регионална здравна инспекция. Въпросният терен е обработен за последно на 27 април. Повторна обработка ще бъде направена при първа възможност“, каза Сияна Хлебарова, експерт „Зелена система“, СО.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.