Българският народ: Българският президент изразява нашата воля, мисли и желания. Ние заставаме зад него!

Българският народ: Българският президент изразява нашата воля, мисли и желания. Ние заставаме зад него!
ПОЗИЦИЯ
на „Българска гражданска мрежа“ ЮЛНЦ в общ. полза

Ние, членовете на БГМрежа изразяваме несъгласието си с поведението на българското правителство във връзка с изявлението на българския президент относно Украйна и износът на българско оръжие за украинската армия.

Осъждаме грубите квалификации на вицепремиера Василев спрямо българският президент като недостойни и обидни.

Ние помним времето в което партиите гласно и негласно , активно или чрез пасивността си подкрепяха управлението на ГЕРБ и мафиотския модел на управление, който създаде.Много от управляващите тогава управляват и днес, а беззаконието продължава.

Ние помним мълчанието и страхът, лакеите и престъпниците, които и днес вместо в затвора са в системата на властта.

Ние няма да забравим, че в тези мрачни времена само един човек с власт разчупи тишината.И не го направи вдигайки юмрук, а много по – рано – когато публично оттегли доверието си от правителството на ГЕРБ.

Този човек беше българският президент.

Благодарение на смелостта му промяната стана възможна.

Днес постъпва по същия начин – отговорно, навременно критично, принципно.
Българският народ има правото да знае, да изисква отговори и да указва на тези които е избрало да го управляват каква е неговата воля.

Българският народ не желае да изпраща оръжия за да бъдат убивани хора.

Това не е израз на предпочитания спрямо Русия или Украйна.Човешката смърт по време на война е еднакво укорима и болката е еднаква независимо от цвета на кожата.

Крайно неприемливи са оценките на вицепремиера Василев, че президентът изразил убеждение за победата на Русия.

Подобна интерпретация цели да обслужи определени политически интереси и да оправдае бъдещи решения, различни от волята на българския народ.

С настоящата изразяваме и подкрепата си за позицията на президента Радев, че изпращането на военна помощ за Украйна само ще доведе до ескалиране и удължаване на конфликта, смърт на невинни хора и неблагоприятни последици за всяка държава, взела участие по един или друг начин в тази война.
Мир не се постига с оръжия!

Българският народ има правото да иска отговори за галопиращите цени, спирането на газа, цената на електроенергията, причините за многократните заеми, празната хазна , ветото за Македония, мястото ни в конфликта Русия – Украйна и още и още.

Българският президент изразява нашата воля, мисли и желания.
Той стои зад народа си.
Ние заставаме зад него!

БГ Мрежата

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.