Виктор Орбан: Европа сгреши! Санкциите срещу Русия ще ни излязат през носа!

Виктор Орбан: Европа сгреши! Санкциите срещу Русия ще ни излязат през носа!
Виктор Орбан съжалява и признава, че кризата вече се усеща!

Премиерът на Унгария Виктор Орбан винаги е бил на страната на Русия и на Владимир Путин. Двете държави се радваха на дългогодишно приятелство и тясно сътрудничество с огромни ползи за Унгария. Войната с Украйна обаче успя да обърка нещата и тук.

Виктор Орбан съжалява за санкциите, идва голяма криза

Виктор Орбан нямаше друг избор, освен да подкрепи наказанията на ЕС срещу Русия дни след началото на военните действия. Първоначално той се обяви категорично против тях. Всъщност обаче всичко се разви толкова бързо, че санкциите бяха предложени и гласувани буквално на един дъх, а Унгария бе притисната в ъгъла.

Но днес, когато е имал възможността да размисли и да огледа нещата от всички страни, Виктор Орбан признава, че това е било грешка. Грешка на ЕС, от която ще страдат всички западни държави, в това число и неговата.

„Тези наказания всъщност са нож с две остриета и ще ни излязат през носа. Истината е, че Европа ще плати цената на всичко това, а кризата ще е страшна. В момента ние не сме дори в началото й“, прогнозира Орбан.

Той отбеляза, че вече много унгарци и фирми са изгубили парите си, които са били в Сбербанк, след като Централната Европейска банка нареди да бъде затворена в Европа.

Инфлацията също расте с бясна скорост, заради повишаването на енергийните такси и цени.

Паралелно с това Орбан заяви, че Унгария предлага помощ на бежанци от Украйна като може да им помага безвъзмездно до три месеца. След това обаче ако някой от тях иска да остане в страната, ще трябва да работи и да заживее като останалите данъкоплатци там.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.