Властите сами ще попаднат в капана с КОВИД кризата, изборите и ваксините. Нямат полезен ход

Властите сами ще попаднат в капана с КОВИД кризата, изборите и ваксините. Нямат полезен ход
Властите сами ще попаднат в капана с КОВИД кризата, изборите и ваксините.

Тъй като ме четат, този път ще си спестя по-обстоен анализ, но ще посоча само видимите черти. Пък и вече каквото и да правят нямат полезен ход.

Нагнетиха интереса в хода кампания за ваксинация, без да осигурят ваксини. А са знаели, защото от ЕК изрично казаха, че недоставените ваксини заради искания от София за да имало по-голяма гъвкавост. Толкова гъвкави, че накрая останаха само ваксини на Астра Зенека. Тоест от правителството все пак са проявили избирателност в искания за по-голяма гъвкавост в полза на определена ваксина.

Сега следва сценката с оплакването – ЕК е виновен.

За да потушат пожара обещават милиони, но в бъдеще. Тъкмо направиха платформа за онлайн регистрация и …. ваксини няма!?

Нека да е ясно, при ваксините всички е ясно – числото на ваксинираните е почти равно на числото на получените ваксини. На склад няма какво толкова да се държи. За това всичко лъсва.

По-високите числа на заразените и страхът увеличава броя на желаещите за ваксинация естествено, броят расте /поне до онези 40 процента желаещи/, но …. ваксини няма. Като в тенджера под налягане.

И пак недоволство.

Стана ясно на всички, на някои по-ясно, на други по подразбиране, че властите водят нещата към пик на заразените преди и на изборите, без да са пресметнали всички варианти и последствия.

За да си измие ръцете „храбрият“ Борисов оставя медицинските власти да съобщават лошите новини и цифрите, изчезващите легла и това че от петък сме отново затворени, по медицински съображения, не по политически. Опитаха и да децентрализизираха отговорността към регионалните РЗИ, но те нямат никакъв ресурс за компенсации и помощи.

Усещането за пълен хаос не е никак преувеличено. А хаосът ражда гняв.

Защото ще умират хора, заради тънките им сметки. И пак гняв.

И така постигнаха обратния на желания ефект – ядосаха много хора, дори и от тези пасивните. Почти съм сигурен че това само ще повиши активността на изборите. Страхът от заразата е старо чувство, гневът е пресен и ескалиращ.

Потенциалът за протестния вот е много по-голям от твърдото ядро на ГЕРБ. Нищо че на 2 и 3 април Щабът ще докладва апокалипсис – никой не им вярва. Никой.

Едно е ясно – самохвалствата на Борисов на фона на реалния живот звучат като нелеп виц и желаещите да го накажат на изборите рязко нарастнаха.

ОтворИ, затворИ, спри, тръгни, а доходите падат. Работа няма. Този път се издъниха.

Ако бяха оставили служебен кабинет, отговорността щеше да бъде на него, сега цялата власт е у тях, а кризата е извън контрола им след поредицата от автоголове.

И накрая, като Тръмп ще започнат да се оплакват, че някой им е скроил номер.

Илиян Василев

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.