Внимание! Запорират пенсии заради задължения

Внимание! Запорират пенсии заради задължения
„Имаме множество сигнали за запориране на пенсии заради задължения и частни съдебни изпълнители.

По време на пандемията гражданите останаха без доходи, без работа, а банките и ЧСИ трябва да проявят разбиране“, това заяви пред БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

„Хората остават без пари, въпреки това увеличават цената на водата. По-високата цена не се отразява на качеството на водата. Няма ползи за гражданите. 60-70% е загубата на вода в страната, а това се поема от гражданите“, коментира омбудсманът.

„Вчера инициирах онлайн среща, в която образователният министър отговаря на граждански и родителски въпроси за дистанционното образование. Няма ревен достъп до образование. Децата със специални нужди и увреждания са силно засегнати от онлайн обучението“, смята Ковачева.

„Имахме сигнал, че учители на първи клас не си пускат камерата, за да не им се нарушава личното пространство. Как се предполага, че тези хора ще учат децата ни да пишат? Не само, че преподавателите трябва да са с включени камери, но и да пишат на дъска“, възмутена е защитника на правата на гражданите.

„Онлайн обучението изсветли дългогодишни образователни проблеми“, убедена е Диана Ковачева.

„Питам, ако семейство с две деца, което не е социално слабо и не отговаря на критерий за подпомагане, и двамата родителя работят онлайн, то те трябва да имат 4 устройства. Е, как тези семейства ще си позволят четири лаптопа, за да учат децата им“, зададе реторичен въпрос омбудсманът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.