Радев: Не е нормално парламент с критично ниско гражданско представителство да посяга на Конституцията

Радев: Не е нормално парламент с критично ниско гражданско представителство да посяга на Конституцията
„Не е нормално парламент с критично ниско гражданско представителство и ниско обществено доверие да посяга на Конституцията.

Народните представители имат други важни неща, с които да се занимават.“

Това коментира президентът Румен Радев за миналите на първо четене промени в основния закон, които касаят и държавния глава и служебните кабинети.

Той е в Сърбия, където газовата връзка между България и Сърбия вече е готова.

„Не трябва да оставя впечатление, че основният закон в държавата се ползва като прикритие и оправдание за необходимостта от съществуване на тази коалиция“, добави Радев.

Президентът коментира, че няма как да участва със свои предложение в подобен парламент с ниско доверие.

Относно възможността за налагане на вето на Бюджет 2024, Радев заяви, че има „уверението, че държавата няма да бъде продадена към този момент“.

Има вероятност България да стане част от т.нар. въздушен Шенген, това е стъпка напред, но трябва да сме много внимателни, за да не останем с етикет “Ето, България вече е в Шенген”.

Не, за нас е критично важно да се отворят сухопътните граници.

Условията, които вътрешният министър на Австрия поставя, са трудно приемливи за България, допълни Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.