Войната срещу Божков е война срещу България!


Васил Божков заяви, че неговата политическа партия е мисия. Да направим една равносметка само по една тема – антики. Крайната точка на всяка стойностна антика са големите аукционни къщи в Америка и Европа и от там в големите колекционери и инвестиционни фондове. Пазарът на Антики всяка година акумулира по 3,6- 4,5 милиарда долара печалби за оборотите няма да говорим.

България губи много от черният пазар на антики. На първо място не се попълва археологическата карта, защото не се регистрира къде какво излиза. На второ място нашето културно археологическо и историческо наследство не остава в страната ни и не пълни музеите, а пълни касите на чудите музей и се представя не за Българско, а за друго. Така е, защото тези шедьоври на античното изкуство не се регистрират у нас. Единствените регистрирани бяха колекцията на Васил Божков, който той спаси. Изтръгнати за да бъдат спасени консервирани и реставрирани за да бъдат в неговите музей този музей щеше да бъде на Българският народ за да покаже на целият свят кой сме и от къде идваме, да покаже колко древен и могъщ народ сме били да покаже високата класа на нашите царе и да докаже, че траките като преки наследници на Пелазгите сме първи не само в Европа, но и в света.

Мисия е това да спасиш българското да издигнеш в култ паметта на предците си, да спасиш всяко парченце от нашата история и да въздигнеш Българският дух. Колко като него посмяха, колко като него дръзнаха да се борят срещу политико-икономическата мафия, колко като него дръзнаха да покажат на другите, колко малки са на историческата карта?

Гранитски – Американската схема за елиминиране на големите регионални патриоти и бизнесмени. Америка е страна без история, но с имперски интереси и амбиции сигурен съм, че гардеробите на вилата на Васил Божков са по-стари от тази страна. Но си спомняме какво стана когато Американците стъпиха в Ирак, Иран и Кувейт, какво стана в Египет и Украйна?

Най-значимите им археологически находки някак си изчезнаха. Ограбени музей от талибаните, ограбени трезори и така десетки хиляди безценни артефакти полетяха на крилете на самолетите на ВВС на US към частните колекции и аукционите къщи. И така след като Америка има собствени бази у нас и по целият свят за тях няма митници, за тях няма контрол. Трафик на оръжие, наркотици и антики, трафик на всичко от което могат да печелят милиарди долари. Имперските сили воюват за ресурси влияние. Повече влияние повече придобивки и блага. Ето защо Васил Божков се превърна в мишена, защото до вчера Русия владееше България, а днес Америка владее България.

И ако до вчера професор Александър Фол и Людмила Живкова споделяха нашите антики с Франция, Русия, днес Американците идват и си ги вземат. Правото по-силният да си отнеме по право това, което не му принадлежи. Васил Божков застана на страната на родните интереси и опазваше най-цените артефакти, които може да спаси затова стана мишена. Можел е да им ги продаде, можел е да ги скрие, но той дръзна да направи Изложби в Русия, в Европа и да прослави България така стана мишена кой си ти, че да ни напомняш вие кой сте и ние къде сме?

И докато правителството ни трупаше дивиденти покрай неговите изложби Божков трупаше завист и омраза. България е малка държава и не може да се брани от големите имперски сили камо ли да дръзне да им напомня, че сме по-древни и по велики в културно-исторически план . За съжаление алчност и егото на империалистите получи своето отражение в нашата държава ехото на завистта и омразата и капка алчност бяха последната капка, която направи тази Буря. Васил Божков е знаел за всичко това, че се е превърнал в мишена още през 2008г.

Но въпреки всичко той продължава да спасява и обогатява своята колекция закупува сграда в центъра на София и възнамерява да изложи своята колекция на целият Български народ така, че всеки един от нас всяко дете да се докосна националната ни гордост да се въздигне българското самосъзнание, но това бе осуетено. Вместо да му издигнат паметник те издигнаха Голгота, вместо да пишат в учебниците те писаха в медиите. За съжаление обаче политико-икономическата мафия по нареждане отвън смазаха показно и за назидание на всички тази мисия тази най-висша патриотична кауза. Естествено никой не говори къде и какво се случва с неговата колекция, никой не казва истината.

Истината, че той се опълчи и свали хунтата, но хунтата е като триглавата лама има способността да се възпроизвежда чрез своите Аватари чрез своите подлоги тя контролира държавата да онази паралелна държава за която говориха някой политици и след като получиха виза за нея замълчаха позорно. Да, онази държава на мафията, която го елиминира. Истина е, че той може би е бил катализатор за някои закони, които удариха иманярската мафия. Истина е, че това е в посока опазване на историческото ни наследство. Но за съжаление някой археолози бяха погълнати от тъмната страна други музейни сътрудници продаваха директно от фондовете на музеите нашата история, защото западните пазари искат да бъдат захранвани.

Сега Украйна ги захранва, но какво се случва там?

Ще се случили това и у нас?

Антики, злато, съкровища говори се в легендите в историческите справки, а днес Васил Божков го няма, кой може да ги спре? Кой може да спре империалистите да ни отнемат всичко? Отнеха ви децата, отнеха ви доходите? Отнеха ви индустрията и икономиката. Отнеха ви съдбите, сега ще ви отнемат и националната гордост, ще стъпчат патриотизмът и ще се гаврят над фолклорът и историята ни. Да, Васил Божков е богат и умен, той ще оцелее. Ние всички, ние как ще оцелеем без идентичност, без история, без минало, без природните ни дадености, без капка чест и достойнство. Божков беше предаден от правителството на хунтата, той беше рекетиран и обвиняван във всички грехове, но той ще оцелее.

Той си видя и приятелите, и роднините, и вижда кой е бил до него преди за пари и сега. Но ние защо не го защитим, защо ние застанахме до него? Може би ние извършваме национално предателство когато гласуваме за национални предатели? Може би ние си заслужаваме участта, но защо проклинаме идните поколения, защо позволяваме децата ни да са донори на другите държави, защо ние изоставихме България тук когато всеки ден дишаме Българският въздух и пием водата извиращи от недрата на майка България. Васил Божков дръзна да покаже на целият свят кои сме, а ние не смеем да дръзнем да кажем, стига толкова и да смажем хунтата. Шепа разбойници ни управляват, а ние търсим робските вериги на икономическото робство.

Ставаме все по-болни и по-бедни и пак търпим до кога. Колекцията на Васил Божков за тракийското наследство не са само изящни артефакти, тя е и бит, и култура на траките нашите предци онези предци, които когато небето се разгневи и Зевс изпращал своите мълнии нашите траки са палили стрела и са я изстрелвали в небето за да покажат, че ние сме храбър и смел народ, че не ни е страх от Боговете. А днес всички се страхуваме от администрацията от Брюксел и Вашингтон. Срам сме не само за децата си, че сме неспособни да им сложим хляб на трапезата, срам сме пред духовете на нашите предци от самото начало на съществуването ни. Васил Божков не е ангел, но всеки светец е имал минало и всеки грешник има право на Бъдеще, но ние нямаме бъдеще без такива като него, който да поведат онази кауза, онази мисия наречена България. Ако Васил Божков бе в България щеше да има промяна в закона за опазване на културното ни наследство и всеки един от нас щеше да може да открие парченце история да спаси малко от античната ни гордост.

Металдетектингът щеше да се легализира и всеки можеше да покаже на децата си как малко по малко можем да спасим и възродим културно-историческата си памет българска със съдействието на държавата, но не онази паралелната държава. След този варварски акт на грабеж повярвайте ни Васил Божков е преосмислил грешките в закона Чилова и много други закони, че се нуждаят от промяна за хората. Защото сега страдат всички колекционери и нумизмати страдат всички. А пъзелът на историята ни всеки ден губи по някой парченце.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.