Лошо ли се живееше по време на социализма в България

Лошо ли се живееше по време на социализма в България
През последните години разни „анализатори“ и политици коментират, че животът по време на социализма в България е бил лош.

Имало диктатура, ограничаване на правата на хората, дефицит на стоки… Изданието socbg.com обаче публикува едно друго мнение – на един от своите читатели, за този период от историята на нашата страна. Представяме ви го без редакторска намеса:

„1. Защо – уж много се чакаше за жилища, пък почти всички имаха собствени?!

2. Защо – уж се чакаше за телевизор и всякаква техника, пък всички имаха, а домовете ни бяха добре обзаведени?!

3. Защо – уж магазините бяха празни, пък хладилниците бяха пълни, а трапезата на хората богата и то с качествена и истинска храна. Даже ни задължаваха постоянно да ходим по банкети организирани изцяло от заводи и предприятия.

4. Защо – уж се чакаше много за кола, пък почти всяко семейство имаше и то нова?! Въобще, голяма мъка си беше….. „Мъчеха ни“ още от деца, та всяка година бяхме на летни лагери и екскурзионни летувания, а после пък ни задължаваха всички да ходим на работа и пак всяка година, почивка на море и Балкан.

„Мъчеха ни“ и ни задължаваха да се учим и лекуваме безплатно, та и неграмотни не разрешаваха да има. Та, лошо живяхме наистина.

Непознато преди 1989 година беше:да си безработен, да умираш от глад и студ, да си неграмотен, да си загубиш жилището, да си затънал в кредити, да си клошар и бездомник, да се тровиш с имитации на храни , а с 2 лева да си купиш 2 билета за градския транспорт примерно.

Тогава май беше 6 стотинки билета… Коментарите оставяме на вас. Тенчо Иванов, Пловдив“ / bulnews.info

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.