Германия копира тестването и карантината от Южна Корея

В борбата с коронавируса Германия залага на масово тестване и карантина в стратегия, взета назаем от Южна Корея, чийто успех да забави заболяването предизвика завист от страна на други държави, коментира АФП.

Германия вече прави повече тестове, отколкото която и да е друга европейска страна – по 300 000 до 500 000 седмично.

Но правителството иска да увеличи тази бройка.

Още по темата

29 мар 2020 15:11

28

28 мар 2020 16:52

30

27 мар 2020 20:39

67

Целта е да бъдат проверени всички, които подозират, че са се заразили, както и целият кръг от контактни лица при потвърден случай.

Настоящите критерии за тестване са съсредоточени върху тези, които с болни и имат симптоми на Covid-19 и са имали контакт с потвърден случай.

Идеята на правителството е с помощта на повече тестове не да установява ситуацията, а да я изпреварва, отбелязва АФП.

Ключово оръжие в тази битка ще бъде използването на данни от смартфона за проследяване на придвижването на пациент, за да може по-ефективно да се откриват и изолират потенциално заразени лица.

Все пак идеята за следене през телефона остава доста спорна в Германия, чийто Изток отлично помни миналото и методите на Щази.

Стратегията на Южна Корея за „проследяване, тестване, третиране“ може да проработи, посочва шефът на института за борба със заразните болести „Роберт Кох“ Лотар Велер.

„Ключов момент е проследяването посредством телефона“, смята той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.