Гешев отчита пред депутатите дейността на прокуратурата

Гешев отчита пред депутатите дейността на прокуратурата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Народното събрание реши главният прокурор да изготви и внесе доклад за дейността на прокуратурата за периода януари – август тази година. Това стана с гласуваното проекторешение, предложено от ПГ „БСП за България“.

Проекторешението бе подкрепено с гласовете на 179 народни представители, един гласува „против“, без въздържал се.

Депутатът от левицата Крум Зарков мотивира предложението пред депутатите като посочи, че в последните месеци прокуратурата е извършила серия действия, които са привлекли широко обществено внимание и са породили много въпроси.

„Бяхме свидетели на безпрецедентни досега случаи, на оповестяване на данни и обстоятелства, на показни арести и на изявления, които не се вписват в НПК“, посочи Зарков, цитиран от БТА.

По думите му много от тях са създали напрежение и са един от поводите за масовите протести в защита на демокрацията.

Зарков заяви, че се създава усещането, че действията на прокуратурата излизат извън процесуалните правила и изтъкна, че парламентът не може да стои встрани.

Красимир Ципов заяви, че ПГ на ГЕРБ ще подкрепи внесеното искане и призова цялата пленарна зала да подкрепи проекторешението и направи редакционни предложения. „Смятаме, че е необходимо да бъде изготвен и внесен такъв доклад за прилагането на закона от прокуратурата“, каза Ципов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.