Скандал! Мартин Нотариуса поръчал частен концерт на Лили Иванова за шефа на ВАС Георги Чолаков и група съдии

Скандал! Мартин Нотариуса поръчал частен концерт на Лили Иванова за шефа на ВАС Георги Чолаков и група съдии
Тузарскато парти и хонорарът на естрадната легенда били платени от частния клуб на Божанов – SS club

Застреляният от наемен убиец брокер за влияние в съдебната власт Мартин Божанов – Нотариуса, е финансирал концерт на Лили Иванова, изнесен на 6 декември 2021 г., в представителната “Тържествена” зала на 5-звездния Х-л “Милениум”, в чест на 25-тата годишнина на Върховния административен съд.

Подаръкът е направен в чест на председателя на ВАС Георги Чолаков. По непотвърдена информация, която обикаля в кулоарите на Съдебната палата, Мартин Нотариуса лично е платил хонорара на Лили Иванова от 50 000 лв., чрез дружеството си “Ес Ес Холидей”, което е стопанисвало частния клуб за магистрати SS club.

След смъртта на Божанов стона известно, че сред редовните посетители на личния му клуб (преди той да бъде закрит през 2022 г.) е бил и екс главният прокурор Иван Гешев, както и куп други мастити магистрати.

До този момент обаче компетентните институции отказват да разкрият плащанията, извършвани от фирми на Нотариуса към частни физически и юридически лица. Поради тази причина е невъзможно да се потвърди дали наистина “Ес Ес Холидей” е платило за концерта на Лили Иванова пред магистратите от Върховния административен съд.

За изявата на естрадната прима се разбра от профила й в социалните мрежи още на 6 декември 2021 г., когато тя публикува следното съобщение: “Специални благодарности на Върховния административен съд за любезната покана да бъда част от празника по случай 25-годишнината му! Уважаеми съдии, бяхте прекрасни! Благодаря за аплодисментите Ви! Нека новата 2022 г. Ви донесе здраве, щастие и много успехи!”. Лили Иванова публикува и снимки със съдии, и се изфука със стилна кошница с любимите й бели рози, подарена й от председателя на ВАС Георги Чолаков.

Магистрати си спомниха, че на разточителния банкет на съдиите в петзвездния хотел “Милениум”, са присъствали близо 150 гости, но сред тях не е бил Мартин Божанов. “Може и да е присъствал, но аз те съм го разбрал, т.к научих за съществуването му след като го убиха”, коментира съдия от ВАС.

В началото на седмицата, прокурорката от Софийската районна прокуратура Вероника Димитрова обяви по време на изслушването си пред прокурорската колегия на ВСС, че Мартин Нотариуса е бил на коледното парти на Софийската районна прокуратура през 2021 г. в Банско. Там е бил те само той, но и адвокат Велимир Атанасов, който е сочен за част от бандата на Нотариуса за манипулиране на съдебни дела и обвинителни актове.

“Двамата бяха на банкета и бяха заедно с участниците на Софийската районна прокуратура. До последния момент не знаех кои са те, тогава ги видях за първи и последен път. Направи ми впечатление, че тези двамата не ги познавам, но не съм приела критично или притеснително присъствието им. Мислех, че са приятели на някого и са поканени. Не сме се запознавали и никой не ми ги е представял”, призна Вероника Димитрова, която към онзи момент е била командирована от няколко месеца в Софийската градска прокуратура. Тя е била на партито заедно със съпруга си и е седяла в близост до бившия вече шеф на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, за която усилено се говори, че по това време е била любовница на Нотариуса.

Лавината от разкрития за неформалното влияние на Мартин Божанов над прокурори и съдии предизвика яростна декларация, разпространена от приближената да временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов Асоциация на прокурорите.

В пространната им писмена позиция се твърди, че се провежда “приватизация на прокуратурата, паралелни разследващи формации, които организират зрелища и своеобразно риалити за да ги унижават, и всичко това в услуга на провеждащата се приватизация на прокуратурата”.

В позицията си прокурорите настояват, че “деструктивните процеси за създаване на сатанизиран образ на прокурорите, вече са се разгърнали в пълен обхват и че това е довело до прибързано изменение на Конституцията”, с което се посегнало на независимостта на прокуратурата, а процесът продължава и в проекта на новия Закон за съдебната власт.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.