Главсекът на МВР: Дано да стигнем до поръчителите на побоя над Слави Ангелов

Главсекът на МВР: Дано да стигнем до поръчителите на побоя над Слави Ангелов

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Трима души се изправят пред съда за жестокия побой над журналиста Слави Ангелов – боксьорът Бисер Митрев и братята Николай и Георги Асенови. Според разследващите те са виновни за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди и за притежание на наркотици.

„Доказателствата, които сме събрали, категорично сочат тяхната вина. Най-вероятно са действали по поръчка. Каква е разменната монета на този етап не мога да коментирам. Разследването не е приключило“, каза пред bTV Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.

Още по темата

24 апр 2020 16:32

10

24 апр 2020 15:11

115

24 апр 2020 12:20

85

Те са познати на полицията с предишни техни прояви.

„Според нас това са преките извършители на побоя над журналиста. Може би те не са мислели, че някой може да стигне до тях. Иначе не виждам логично обяснение да извършиш такова деяние, при положение, че знаеш какви са последствията. Трябва да живееш с някакво чувство за безнаказаност“, коментира Ивайло Иванов.

Основната версия е, че побоят е свързан с работата на журналиста. Проверяват се обаче всички възможни версии. Не се изключва лична вендета или любовна история.

„Версиите може да са най-различни. Такъв жесток побой не става за една казана дума накриво“, обясни още главният секретар на МВР.

„Повтарям думите на главния прокурор, че е много трудно да се докажат поръчители. Дано да имаме късмета и да стигнем до поръчителите“, каза Иванов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.