Гломб: Ваксините не са кренвирши. Лекуващият лекар ще каже какво да си сложим

Гломб: Ваксините не са кренвирши. Лекуващият лекар ще каже какво да си сложим
Ваксините не са кренвирши, за да избираме какво да си сложим. Това ще го каже лекуващият лекар. Аз лично залагам на РНК технологията.

До момента половин милион са ваксинирани в щатите. Други 270 000 са ваксинирани в Англия. Там съобщават само за 6 случая на тежка алергична реакция. Чувам колебания по отношения на ваксината.

Вероятността да си тежко болен е много по-голяма от нежеланите реакции срещу ваксината.

Това заяви пред Нова телевизия вирусологът д-р Любомира Николаева-Гломб.

По думите й всички мерки за ваксината са направени, за да се засили контрола и за да не се похаби производството.

„Всичко е инвестирано в производството на тези ваксини. Не биа да се удавим на каря на Дунава“, посочи медикът.

По думите на вирусолога е нормално да има случай на алергична реакция, но всеки лекар е длъжен да знае как да реагира.

Относно новия щам на COVID-19 тя заяви: В тежестта на боледуването промяна няма.

Мутацията на коронавируса е била засечена в началото на септември във Великобритания, а в момента има единични случаи в някои държави.

„Новият вариант е засечен за пръв път при пациент на 20 септември. На 9 декември вече 62% във Великобритания са с тази мутация. Лека полека новият вариант измести съществуващите досега. Това се вижда единствено на генетично ниво.

В тежестта на заболяването няма промяна. Има 70% увеличение на инфектираните. Не се знае дали това не се дължи на повишения ръст на изследване във Великобритания“, посочи Гломб.

„Ваксината не се обезсмисля. Изхождайки от теорията на ваксината, антителата които се образуват се насочват към различни епитопи на вируса. Това, че един е променен, не значи, че другите са променени“, допълни още вирусологът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.