Денков пак се обяснява: Нямам ментори, може би това е проблемът на президента

Денков пак се обяснява: Нямам ментори, може би това е проблемът на президента
Институциите трябва да работят според това, което е заложено в Конституцията и законите.

Този, който излиза от рамката, е президентът. Това каза премиерът акад. Николай Денков пред журналисти в Приморско по повод думите на президента Румен Радев, че „обединение между президент и изпълнителна власт може да има, зависи кога премиерът ще се еманципира от своите ментори“. „Аз нямам ментори, така че може би това е проблемът на президента, че и той не ми е ментор и няма други ментори“, посочи министър- председателят.

Николай Денков каза, че не желае повече да коментира чужди думи.

Премиерът коментира и последните промени в Наказателния кодекс, касаещи шофьорите, употребили алкохол или наркотици. “Ние вече сме излезли от времето, в което само се говори и трябва нещо да се направи. От една страна Народното събрание прие тези промени и както вече стана дума – броят на пияните шофьори и тези, употребили наркотични вещества, започна да намалява, но виждате, че има още такива. Затова продължаваме и с проверките, това ще донесе резултат. Въпросът е, че още не сме стигнали дотам“, каза Денков.

В следващите седмици ще бъдат представени статистики, за да може да се види как се е променил броят на хванатите шофьори, употребили алкохол или наркотици и седнали зад волана, стана известно от думите на премиера.

След въпрос на журналисти Николай Денков коментира още, че в новия бюджет има няколко неща, които са важни за висшето образование. Той посочи, че студентските стипендии са с минимален праг от 120 лева, а максималната, която може да се получи е 200 лева.

„Отваряме нова програма със 100 млн. лева за ремонт на общежития, така че трябва да се подготвят проекти. Средства има, трябва организация. Отделяме и 12 млн. лева за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в Студентски град. Увеличаваме средствата за наградите на отличените студенти. Те вече ще получават 400 лева“, каза министър-председателят.

В Приморско министър-председателят присъства на официалната церемония по награждаването на победители в маратона „Лъвско сърце“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.