Децата по-дълго остават източник на зараза с коронавируса

Децата по-дълго остават източник на зараза с коронавируса

Снимка: архив, БГНЕС

Децата за по-дълго време могат да бъдат източник на зараза с новия коронавирус в сравнение с възрастните, предаде ТАСС.

Агенцията цитира констатациите на проф. Александър Горелов, заместник-директор на Централния научно-изследователски институт по епидемиология към регулатора Роспотребнадзор.

Още по темата

22 апр 2020 21:36

32

„Съществуват някои епидемиологични особености, при които децата изкарват инфекцията леко, но за сметка на това те за по-дълго време отделят вируса и остават източник на инфекцията“, заяви руският специалист.

Горелов също отбеляза, че най-уязвими за коронавируса са децата на възраст между 6 и 7 години. При тях заболяването преминава много по-леко, в сравнение с възрастните. „Децата със съпътстващи патологии обаче попадат в рисковата група при неблагоприятен изход от коронавирусната инфекция“,припомни специалистът.

В Русия досега са регистрирани около 80 хиляди случая на заразяване с COVID-19, като броят на оздравелите е 4 420, а на починалите – 513, припомня агенцията, цитирана от БТА.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.