Д-р Гълъбова: Във властта на най-високо ниво бяха попаднали абсолютни случайници. Беше като бивол през бостан

Д-р Гълъбова: Във властта на най-високо ниво бяха попаднали абсолютни случайници. Беше като бивол през бостан
Във властта на най-високо ниво бяха попаднали абсолютни случайници – хора без лична история.

У нас не само е имало престъпване на закона, било е като бивол през бостан без абсолютно никаква мисъл, че това някога може да свърши. Няма автоспирачка, а и отвън като няма спирачка – виждаме какъв е резултата. Това продължи твърде дълго време. Това коментира в ефира на 7/8 TV д-р Цветеслава Гълъбова.
,
„В предизборната кампания видяхме много изпуснати нерви, злоба, съскане, много лош самоконтрол, закани и заплахи. Това е незряло поведение, недопустимо за хора с претенции за интелект и управленски опит“, добави тя.

„Видяхме и изключително много пропагандно говорене. Ако хората не използват главите си за мислене, много лесно могат да се подведат по тази линия. Защото постоянно ни се повтаряше, че се хвърлят постоянно упреци, че няма доказателства. Добре де, ама не е работа на изпълнителната власт да търси доказателствата. Това е работа на едни други структури, които са в сериозно общение с предишната власт“, коментира психологът.

Според нея гласуването с машини със сигурност ще намали недействителните бюлетини, които бяха едно колосално, срамно голямо число.

„За съжаление няма да намали „скрития купен вот“. Преди да дойда в студиото разговарях с една приятелка, която в момента се намира в един регион на България. Там шеф на една голяма фирма съвсем съзнателно е събрал работниците си, на които държи по 2-3 заплати, с директно указание за кого да гласуват, ако искат да продължат да имат работа. Машинният вот няма да намали ето този тип купен вот. Хората наистина изпитват страх и са поставени в една огромна зависимост“, смята д-р Гълъбова.

Според нея хората в другите държави не са въвели машинния вот, защото нямат такъв сериозен проблем с купуването на гласове, какъвто съществува у нас.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.