Закон за търсачи и колекционери ще има!

Закон за търсачи и колекционери ще има!


ЕС иска синхронизиране на законите. Закон за търсачи и колекционери ще има! Истината е, че пътят на България е с ЕС искаме или не, това е факт. За всички страни членки трябва да има еднакво или сходно законодателство и синхронизирането на законите на страните членки на Евро зоната е процес от който България не може да избяга.

Много се говори за съдебна реформа много се говори за изменение на законите дори на конституцията, но малко се прави. Лошите закони водят до хаос в системата, а от това хората страдат. Свободно придвижване на хора и товари в рамките на ЕС. И така, ако имате металдетектор можете да отидете във Франция, Германия и във всяка една страна на ЕС и след надлежните регистрации да изпълнявате своето хоби металдетектинг у нас не е така. Не е така и за европейските граждани дошли по нашите земи – всички попадат под ударите на закона. Има НПО-та, които са усвоили пари да пишат закони но уви закон няма.

Има организации, които представляват хората искащи да се занимават с търсене, но на практика закон няма. Истината е, че когато в държави от ЕС и държави извън ЕС някой практикуваш хобито си намери нещо го пишат по вестниците така стимулират да има повече хора, които да практикуват това хоби. Някой ще кажат, че и у нас ги пишат, но като криминална хроника, която се следи от ЕС. За съжаление обаче едно от условията да влезем като пълноправен член в Европа е именно синхронизиране на законите ни с техните. И закон рано или късно ще има, който да узакони този тип дейност, всичко е въпрос на воля на гражданските общества, които не се чувстват добре представени. Всичко е въпрос на граждански контрол над хората, които ни представят. Всичко е въпрос на интереси – тези на мафията и тези на хората .

Времената се променят и вече нищо не налага закон избран от едни да обслужва, а за други да е в действие. Тези, които сътвориха тези закони не са във властта, не са и на черният пазар, какво налага този закон да е в сила тогава? Законът е в сила, защото липсва гражданска активност да бъде написан по-добър, които да отговаря на нуждите и потребностите на по-голямата група хора.

Който да бъде усъвременен и да отговаря на стандартите на европейската общност, на европейското семейство от което сме част и ние. Рано или късно обаче Европа ще се справи с черният пазар и тя същата ще ни каже, че нашата страна трябва да се пребори с корупцията и всички предпоставки към нея трябва да бъдат отстранение.

Толкова ли е трудно да се препише един закон и да синхронизира с нашата среда? Всичко е възможно когато има воля и нищо няма да стане докато воля за промяна липсва. Вие бихте ли подкрепили нов закон за колекционери и търсачи? Идват избори и която политическа партия се ангажира с решението на този проблем ще спечели много голяма електорална подкрепа. Време е за решения не за оправдания. Народът пита закон за търсачи и колекционери кога ще има?

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.