Иван Бакалов: Изчегъртване е слаба дума. Нещо повече трябва

Иван Бакалов: Изчегъртване е слаба дума. Нещо повече трябва

България се управляваше от триумвират Борисов, Гешев и Пеевски.

Борисов беше центърът, около който се въртят другите двама.

Сега Борисов е съборен, още е силен, но е изваден от релси. Пеевски е тежко ранен с изстрел отвъд океана, правителството вкара фирмите му в черен списък, той ще е принуден да прави бизнес тук и по света с подставени лица, а това не е проста работа. Гешев трудно може да му помогне, принуден е да го разследва.

Всъщност от триумвирата остана да изчегъртат Гешев. Задължително е, ако искат да поведат борба с корупцията и да станем нормална държава.

Защото досега бяхме т. нар. фасадна демокрация.

Всичко е наужким. Имаме си демократично избрано правителство и парламент, ама наужким. Един решаваше всичко. Имаме си прокурор, който уж бори престъпността, а всъщност наужким. Имаме си бизнес, ама наужким – едни и същи лапат големите поръчки, крадат бизнеси, мачкат малките фирми, разпределят порциите.

Изчегъртване е слаба дума. Нещо повече трябва.

Въпросът е – всички крепители на Борисов в медиите, които си мислят, че ще възстановят управлението на триумвирата, тъпи ли са или са осигурени доживот и им е все едно?

Иван Бакалов

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.