COVID-19 губи силата си, смятат италиански медици

Новият коронавирус губи силата си и вече е много по-малко смъртоносен, заявиха италиански медици пред АФП.

“В действителност вирусът клинично вече не съществува в Италия”, каза Алберто Зангрило, ръководител на болницата “Сан Рафаеле” в Милано в северния регион на Ломбардия, който понесе основната тежест на пандемията от коронавирус в Италия.

Още по темата

3 юни 2020 08:10

96

3 юни 2020 07:52

2

“Тестовете, извършени през последните 10 дни, показаха наличие на вируса, което е незначително в сравнение с тези, извършени преди месец или два месеца”, каза той пред телевизия RAI.

Италия има третата по големина смъртност в света от COVID-19, като 33 415 души загинаха от вируса, предаде БГНЕС.

Въпреки това новите инфекции и смъртни случаи намаляват постоянно през май и страната премахна някои от най-строгите ограничения, въведени почти навсякъде в Европа.

Зангрило заяви, че някои експерти се безпокоят заради перспективата за втора вълна на заразата.

“Трябва да се върнем към нормализиране на страната”, каза той.

Втори лекар от северна Италия каза пред националната информационна агенция ANSA, че наблюденията му показват, че коронавирусът отслабва. “Силата, която вирусът имаше преди два месеца, не е същата, която има днес”, заяви Матео Басетти, ръководител на клиниката по инфекциозни заболявания в болницата „Сан Мартино” в град Генуа.

“Ясно е, че днес болестта COVID-19 е различна”, каза той.

Италианското правителство призова гражданите да бъдат предпазливи, заявявайки, че е твърде рано да се обяви окончателна победа над вируса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.