Йордан Цонев: Д-р Адемов най-вероятно се е заразил в Добрич

„Д-р Хасан Адемов се чувства добре, чуваме се по телефона всеки ден. Той е направил дарение от маски на колегите си в Добрич и навярно там се е заразил“,  това каза пред депутатът от ДПС Йордан Цонев пред NOVA.

От думите му стана ясно, че още по-миналия четвъртък Адемов се обадил да каже, че няма да идва в Народното събрание, защото леко кашлял и не иска да поставя в риск останалите депутати. Така, че той не е бил на работа от понеделник.

„Нашите предположения са, че от момента, в който се е заразил, до момента, той е лекар, анестезиолог, наблюдавал е добре себе си, не е имал контакт с нас. Това е нашето обяснение, че нашите проби са отрицателни“, коментира Цонев.

Според него д-р Даниела Дариткова, която вчера също даде положителна проба за новия коронавирус, се е заразила, докато е преглеждала пациенти.

„Много хора възприеха тестовете, които ние правим като лична привилегия. Тук става въпрос за инстуционалност. Нашата държава е изградена на фундаменталност. Ако парламентът спре да функционира, това означава крах на държавата“, посочи депутатът от ДПС и добави: „Въпросът за здравето на народните представители е институционален. Ако хипотетично заболеят 120 депутати, Народното събрание спира. При смърт на народен представител, влиза следващият.“

„Ние ще си заплатим тестовете. Ще бъдем съпричастни с нашия народ. Бяхме решили, че ще дарим заплатите си и ще оповестяваме къде сме ги дарили. Има места, където има има нужда от дарения, но никой не дарява там“, съобщи Йордан Цонев.

Депутатът от ДПС смята, че депутатите в парламента могат да гласуват и с подпис, и остро критикува колегите си от БСП.

„Аз мога да отида в парламента и да кажа: аз така гласувах и се подписвам за това. Това, че конституцията не го позволява е тълкуване на БСП“, каза той и посочи, че при гласуването на Закона за извънредното положение при 13 часа дебати, повечето изказвания са били на депутати от БСП.

„Смятам, че на БСП им трябваше трибуната, за да водят пропаганда. Ако видите стенограмите ще видите, че 80% от тези изказвания са политически и се повтарят“, заяви той

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.