Кирил Петков: Съдия спря вписването на новия надзор на ББР – абсолютно противозаконно!

Кирил Петков: Съдия спря вписването на новия надзор на ББР – абсолютно противозаконно!

Буквално преди час научих, че новото значение в ББР беше спряно от съдия Мария Вранеско. И за съжаление точно по този казус имаме абсолютно несъответствие със закона. Защото актовете на БНБ не могат да бъдат спирани. И когато вече 5 седмици водим битка тази ББР да започне да работи нормално в полза на малкия и средния бизнес, когато всичко е завършено, тука се появява едно дълбоко убеждение на съдия да спре това назначение. Моето подозрение, че това е базирано върху нещо извън закона.

Това коментира икономическият министър в ефира на БНТ Кирил Петков.

Обръщам се към цялото съдийско съсловие, репутацията ви зависи от случаи като този. Разчитам на всеки един от съдиите да спазва закона, да направи своето, защото заради такива решение проваляме съда и никой инвеститор в момента не може да се довери на решенията на съда. Как да разчитаме, че ще се движим напред, когато за 4 часа днес съдия Мария Вранеско решава против закона и спира вписването на новото назначение, посочи той.

Какво ще направя аз! Искам хората да знаят. От понеделник всеки един ден ще подавам ново заявление за вписване на надзора на ББР. Всеки един ден ще го правя. И всеки ден ще правя публично изявление с обръщение към обществото и медиите какво се е случило с ново заявление, категоричен е той

Откакто съм се върнал от Харвард, от чужбина, вече доста години, не съм съжалил за нито един ден, който съм прекарал в България, коментира икономическият министър.

Целият потенциал на България е тук, той е тук за развиване. Причината, за да съм в правителството е, че просто не можех да повярвам как нашите средства отиват в абсолютно грешните посоки. Когато се дадат милиарди левове на 8 човека, вместо на малките фирми, представете си какво е икономическото развитие.

Така че моята мотивация е огромна. Ние имаме всички предпоставки да сме богата страна. Нищо не ни спира. Освен локацията на държавни средства, корупцията и спазването на закона, коментира той.

Знаете ли колко инвеститори дойдоха в икономическото министерство? И всеки казва, че го е страх от българския съд. аз ги увещавам, че промяната идва, че всичко работи. Но днес един съдия спира нещата и оборва моите аргументи, коментира той.

Прозрачността ни е едно от нещата, с които ще работим, допълни той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.