Майките от „Системата ни убива“ искат ТЕЛК-овете да се удължат

Майките от „Систевата ни убива“ настояват срока за експертни решения на ТЕЛК да бъде удължен. Те имат готовност да излезнат на протест, ако това не се случи. Искането си ще изложат лично пред здравния министър, като го посрещнат пред Здравното министерство. 

Майките споделят, че за да бъдат подготвени всички документи, се налага да обикалят болниците, а това увеличава риска от заразяване с коронавирус. През април месец беше удължена валидността на ТЕЛК-решенията с два месеца. 

„Ние не сме тук, за да искаме среща с министъра. Единствено останаха думите „готови сме за диалог“. Удължен бе срокът на ТЕЛК-решенията, но сега сме в епидемиологична обстановка. На ТЕЛК се явяват най-уязвимите, тоест обричаме тези хора на двоен, троен и петорен риск“, обясни Димитрина Русева в ефира на Bulgaria ON AIR

„Даваме срок днес да се вземе това решение, надяваме се да не остане само диалог, а да се вземе решение. Няма да се откажем, след като може да се удължи срокът за личните карти“, изтъкна Илиана Маринова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.