Заради кризата: В София повече зеленина, по-малко цветя

Заради кризата: В София повече зеленина, по-малко цветя

Снимка: Facebook/Йорданка Фандъкова

Ще засадим 800 млади фиданки на територията на Борисовата градина, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

“Превърнахме цветните градини на София в част от любимите места на столичани. Вече цъфтят лалетата и теменужките, които засадихме миналата есен. В новата ситуация е нужно да се откажем от някои допълнителни разходи. Затова с колегите ми решихме, че ще спестим и от средствата за лятно зацветяване“, написа кметът на столицата.

В градините ни това лято ще заменим цветните фигури със зеленина. Ще запазим цветни две места през цялата година – цветното слънце пред народната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” и гербът на града ни при алея “Яворов”. Те ще ни напомнят за цветята, които догодина отново ще ни радват и за градините, в които отново ще можем да се разхождаме. Останалите места ще оставим зелени през лятото и есента”, обясни още тя.

Фандъкова посочи, че общината продължава със засаждането на нови дървета покрай улиците и булевардите, защото това е част от мерките за по-чист въздух. “Започнахме засаждането на 1100 дървета през тази пролет. Продължаваме и засаждането на 800 млади фиданки на територия на Борисовата градина”, добави Фандъкова.

“Честита Цветница и честит имен ден на всички именици! С пожелания за здраве и светлина в сърцата ни! Останете си вкъщи”, поздрави по случай празника кметът на София.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.