Мангъров: Държат се с нас по същия начин, по който шаманът се държи с диваци

Мангъров: Държат се с нас по същия начин, по който шаманът се държи с диваци
По време на пандемията с нас се държат по същия начин, както шаманът се държи с диваци.

Това каза доц. Атанас Мангъров, водач на листата на ПП АБВ в 23-ти МИР София град в читалище „Съгласие“ в Ямбол по време на откриването на предизборната кампания на партията, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

Според него е крайно време да се осъзнаем и да се върнем към нормалния начин на живот и да не допуснем новата нормалност, която ни се готви.

„Това, което искам да кажа, че съм тук, защото някой хора си позволяват да ни манипулират по много елементаране начин, който обижда здравия разум на всеки човек.

Вчера се съобщи, че в страната са направени около 3000 теста и са намерени положителни около 500 души заразени.

Днес са се направили 600 повече тестове, при което се намерени 600 повече заразени.

Едно и също нещо само че това, което се съобщава тази сутрин, че има огромен ръст на новозаразени. Ако бяха направени 10 пъти повече теста, щяха да бъдат намерени 10 пъти повече заразени.

Всъщност с нас се държат по същия начин, както шаманът се държи с диваци“, каза доц. Мангъров. Той посочи, че сме толкова изплашени, че се държим по начина, по който се държат тези туземци.

„Имаме един медицински проблем, който действително го има. Това е нов вирус, който досега не е минавал сред човешката популация, който волю-неволю ще мине през цялото население, но той за щастие в огромната част от случаите протича незабележимо. Никой не разбира, че го кара“, допълни още доц. Мангъров.

По думите му в много малък процент по време на вируса нещата тръгват накриво и могат да завършат неблагоприятно. Според него мерките не са начина, който може да се спре една такава инфекция. „Всъщност, ако се върнем назад, това, което се случва сега, многократно се е случвало в историята на човечеството.

Само преди десетина година през 2009-2010 г., когато беше епидемията от свински грип, имаше не по-малко хора, които загинаха.

Ако си спомняте, ако се върнете назад, никой тогава не сложи маска. Нямаше това денонощно съобщаване на заразени, починали и целия този медиен масаж на съзнанието го нямаше“, изтъкна още доц. Мангъров.

Той отбеляза, че тогава също е имало ваксини и са дошли през април, когато всичко е преминало.

„Ние при един такъв природен феномен, при едно такова природно бедствие би трябвало да се държим за начина, по който сме се държали винаги и досега. Всички тези абсурдни мерки, които се унищожават цели отрасли на икономиката без да има някаква значителна полза за хората, са нъпълно безмислени“, изтъкна още доц. Мангъров.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.