Слатински: Няма сила, която да ме накара да имунизирам майка ми с АЗ!

Слатински: Няма сила, която да ме накара да имунизирам майка ми с АЗ!

Чисто теоретично, чрез електронния имунизационен регистър човек може да избере ваксината, с която желае да се иминизира.

Аз също записах майка ми за ваксиниране с Пфайзер в ДКЦ в Люлин, а по-точно Софиямед-Люлин, защото ми е най-близко.

Но както отлично се знае, макар на теория между теория и практика да няма разлика, на практика разлика има.

Започва да се сбъдва моята песимистична прогноза, направена на 6 март за този електронен регистър.

Както писах тогава:

„Сигналите, които получавам говорят за това, че властта така снема напрежението временно, че готовност за реализация на този подход към момента няма и може да се окаже хвърляне на прах в очите, като инжектира не дози от ваксината, а още хаос и анархия… То много скоро ще стане ясно, доколкото има броени дни до началото на този етап от имунизационната кампания.

Мен ме смущава, че електронно човек заявава своето желание за ваксина, но след това никъде вече не може да прочете каква ваксина е заявил.“

Какво означава, че съм заявил ден и час, след като се извиват многочасови опашки без да се знае дали ваксината ще стигне. Какво – майка ми да виси сред кихащи и кашлящи хора 2-3 часа. Forget about it!

Да не говорим, че ваксината е само една – на АстраЗенека. Мой познат малко над 40 години след първата доза на АЗ се гърчеше три дни, беше му много зле, имаше висока температура. Ами ако същото се случи на майка ми? Може ли тя на 86 години да понесе 3 дни с над 38 градуса, гадене и повръщане?

Близък лекар казва, че може просто тя да не издържи и да се случи непоправимото.
Нямам нищо против АЗ и майката на евродепутатката ог ГЕРБ, която е свързана пряко с тази ваксина. Да са живи и здрави. Но властта би трябвало съвсем отговорно за хората над 75 години да обезпечи различна от АЗ ваксина. Или поне за хората над 80 години. Вместо самата да се имунизира целокупно с различни от АЗ ваксини!

Няма сила, която да ме накара да имунизирам майка ми с АЗ! Това е руска рулетка. Пред очите ми е този мой познат, който каза, че за три дни с АЗ от първата доза е изкарал един съкратен курс на ковид – толкова свирепи са били реакциите.

А той е здрав и прав мъж. Да, всичко е много индивидуално, но майка ми не е кой да е – тя е моята майка!!

Хубава работа, ама българска. По-скоро – ББългарска. Защото това започва да не е моята България, а неговата ББългария!

Николай Слатински

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.