Мангъров: Очевидно е, че мерките не действат нито на стария, нито на новия щам на коронавируса

Мангъров: Очевидно е, че мерките не действат нито на стария, нито на новия щам на коронавируса (ВИДЕО)
“Имам резерви към начина, по който се отчитат заразените у нас.

Продължава да не се съобщава кои лица са тествани за първи път, кои повторно”, заяви на пресконференция инфекционистът доцент Атанас Мангъров.

Доцент Мангъров обясни още, че е много изкусително да се мисли, че спадът на заразените се дължи на предприетите от правителството мерки.

Той обаче добави, че това едва ли е така, защото се вижда при страни, които са плътно затворени от края на месец септември, че броят на случаите нараства.

Специалистът беше категоричен и че теорията, че мерките в тези държави не показват резултат, защото там щамът е нов, е несъстоятелна.

По думите му, ако мерките действат на стария щам, то те би следвало да повлияят и на новия. В крайна сметка, ставало ясно, че те не вършат работа и при двата.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.