Марадона моли „Божията ръка“ да убие коронавируса

Диего Марадона реши да придаде благороден смисъл на съсипаната от десетилетия от критики Божия ръка.

Той реши да я помоли да спре пандемията от коронавирус и да позволи възвръщането на нормалния живот.

Световният шампион направи препратка към гола си с ръка по време на Мондиал 1986, след като аржентинските футболни шефове гласуваха за край на настоящия сезон, като няма да има и изпадащи, съобщи Gol.bg.

Това позволи на водения от Марадона Химнасия, намиращ се на дъното на класирането, да се спаси.

„Днес ни се случи това нещо и много хора казват, че е нова „Божия ръка“.

Но днес моля тази „Божия ръка“ да спре пандемията, така че хората да се завърнат към своите животи, здрави и щастливи“, сподели той, отнасяйки се към известния си гол с ръка срещу Англия в четвъртфиналите на Световното през 1986.

Тогава с капитанската лента, легендата отвърна на противоречивия му гол в Мексико, казвайки „това беше Божията ръка!“.

Аржентина победи англичаните с 2:1 в онази среща, а островитяните бяха полудели и от страничния съдия Богдан Дочев, замълчал при ръката на Марадона.

Относно спасяването на неговия Химнасия, той сподели за аржентинското издание Clarin: „Това не е краят, който искахме, бяхме убедени, че ще се спасим с изявите си на терена“.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.