Марешки vs Радев: Извинение и оставка! Или да замълчи

Марешки vs Радев: Извинение и оставка! Или да замълчи

Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки реагира остро на обръщението към народа, което отправи вчера президентът Румен Радев.

„Снощи Радев, фигурантът на републиката, си позволи да обиди стотиците хиляди български граждани, които бяха на протестите, когато трябваше да се сваля комунистическата власт като ги нарече мутри. Майките и бащите на тези, които днес са по площадите“, скочи Марешки.

Още по темата

15 юли 2020 20:13

1066

15 юли 2020 18:27

748

„Как точно промените в България започнаха с мутри? Сегашните 50-годишни тогава бяхме на по 20 и като днешните младежи бяхме по площадите. Основите на демокрацията положиха студентите по онова време, те бяха радетелите за промените, тях ли наричате мутри“, упрекна още той.

Заради това Марешки поиска държавният глава да се извини на всички български дисиденти и демократично мислещи хора, които от началото на прехода се борят за почтеност.

„Вчера президентът за пореден път раздели обществото ни, но хората не бива да бъдат подценявани. Оскърбителните внушения, че майките и бащите на сегашните протестиращи са мутри, че са тинята на обществото, издават арогантност, лъжи, клевети и сеене на разкол. Извинение към народа и оставка – това е правилният ход на президента в тази ситуация или да замълчи, защото с всяко едно свое излизане принизява още повече президентската институция“, призова лидерът на „Воля“.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.