Борисов пита: Кой от тези на площада е по-опитен от нас и по-можещ?

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че политическата класа трябва да мисли за кризата, в която ще бъдем в края на годината заради пандемията.

Според него друг освен настоящото правителство няма капацитета да изведе държавата от нея и призова за консолидация.

Още по темата

16 юли 2020 09:51

338

15 юли 2020 20:38

157

“Кой от тези на площада е по-опитен от нас, по-знаещ, по-можещ”, попита той след заседанието на Коалиционния съвет. “Ако искат и ако милеят за държавата и опозиционните партии трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа криза и медицинска, която ще се зададе. Христо Иванов с кой ще управлява, да каже или пак върши черната работа на други партии”, настоя премиерът.

Коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти обявиха категорично, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата на правителството. Бяха обявени и намерения за сериозни кадрови промени, но след отхвърляне на вота на недоверие, поискан от БСП, дебатите по който ще са в понеделник.

Премиерът заяви още, че тримата министри, на които поиска оставките – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, са свършили много работа, но ги атакуват по сценарий.

Той подчерта, че се е съгласил с колегите си за мобилизация на партиите от коалицията, защото “най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие, мотивите им са изсмукани от пръстите”.

Предстоят тежки месеци, броят на починалите се вдига, България е еднствената държава, която отрече пандемията. Идват тежки времена, настоя отново премиерът.

Като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките, не си представям държавата да се управлява от такива хора, тя ще катастрофира мигновено. Те са управлявали, знаем ги какво могат. Не е по силите на една партия или коалиция да преведе държавата през това бурно море, смята Борисов. Той беше категоричен и че евентуално служебно правителство на президента Румен Радев ще подмени протеста.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.