Мария Капон: Има управленски саботаж. За 5 дни Борисов ни е набутал с 1 милиард лева

Мария Капон: Има управленски саботаж. За 5 дни Борисов ни е набутал с 1 милиард лева
Изслушването за Плана за възстановяване е изключително важно – трябваше да дойде премиерът и да обясни защо неговият вицепремиер прави саботаж.

Трябва да видим какво правят навсякъде по министерствата и канцелариите. Това заяви депутатът от „Изправи се! Мутри вън“ Мария Капон.

Когато искаш да направиш саботаж, винаги ще намериш причина, категорична беше Капон. По думите ѝ, министерствата са отстранили забележките на ЕК и са го предали на координационното звено. Мен ако питате, трябва планът да се прави, винаги може да има нотификации (т.е. корекции) по определени пера, обясни народният представител.

Така че това изслушване за плана за възстановяване и устойчивост е изключително важно, защото трябваше премиерът да дойде и да обясни защо правят саботаж, и то неговия вицепремиер. Обаче премиерът реши да избяга и да отиде в отпуска.

Не може в един план за възстановяване и устойчивост да има само саниране, възмути се Капон. Не е нормално да не е публично (бел. ред. – втората ревизия на плана е публична), добави тя.

За 5 дни Борисов ни е набутал с 1 милиард – трябва да разберем как и с какви основания са направени тези плащания, продължи Капон.

Икономика в спешен порядък – „няма да чакаме правителство“, Изборен кодекс – това може да се случи като реформи бързо, но трябва да престанат задължително саботажите, настоя Капон. Тя посочи като саботаж и разпускането на Националния оперативен щаб (НОЩ).

Нима тези лекари и специалисти не могат сами да кажат дали искат да спрат да работят, а трябва така да бъдат разпускани, попита депутатът на „Изправи се! Мутри вън“. Капон видя и в това действие аналогия с император Нерон и легендата, че е подпалил Рим, когато е станало ясно падението му.

Междувременно стана ясно, че днес (16 април), от 10:00 часа ще има брифинг на НОЩ за епидемичната обстановка в страната.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.