Моцартовият фестивал с фокус към българските творци


 

Преди два века и половина гениалният музикант и композитор Волфганг Амадеус Моцарт пророчески възкликва: “Трябва да покажете на света, че не се страхувате”. За щастие, произведенията на Моцарт, както и самият той, не са забравени, дори напротив. Продължават да задават посоката на поколения музиканти. Срещата с музиката на австрийския маестро се превърна в традиция и за създателите на Моцартовия фестивал. 

Тази година фестивалът е изцяло фокусиран върху български творци. Не сме забравили музиката на Моцарт, която ще звучи през целия втори ден. Имаме за всяка публика подготвена изненада. Това каза артистичният директор на събитието проф. Борислава Танева пред Bulgaria ON AIR.

Танева приветства всички участници за положения труд и припомни, че Моцарт е символ на цивилизацията. 

“Всички артисти, които се представят, живеят и творят в България, много качествени хора”, отбеляза тя.

“Взаимно полезни сме си с бизнеса. На открито сме, но на дистанция от метър  и половина. По-трудно ще е, но по-добре да го има събитието”, посочи още проф. Танева.

Датите, на които ще се проведе фестивалът, са от 21 до 23 август на сцената пред хотела в Правец.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.