МВР е изпратило на ДАНС и прокуратурата сигнал за газопровода „Балкански поток“

МВР е изпратило на ДАНС и прокуратурата сигнал за газопровода „Балкански поток“
Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев по време на блиц контрол в парламента

В МВР е постъпил сигнал по отношение на газопровода „Балкански поток“, който е препратен за разследване към ДАНС и прокуратурата.

Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев по време на блиц контрол в парламента в отговор на въпрос на депутата Атанас Атанасов от „Демократична България“, предаде БТА.

Атанасов попита дали МВР разследва информацията, която се съдържа в публикувано в медиите факсимиле на справка на ДАНС отпреди да започне строителството на газопровода, с което се предупреждава министър-председателя, че построяването на „Балкански поток“ е „част от стратегическия план на Путин за заобикаляне на Украйна“.

Демерджиев коментира, че сигнал с подобно съдържание е постъпил от Гражданско сдружение „БОЕЦ“.

По отношение на мненията, че в България има увеличение на битовата престъпност и в частност телефонните измами, министър Иван Демерджиев заяви, че ръстът на битовата престъпност през настоящата година, спрямо предходната, е 0,7% – разкриваемостта е нараснала със 7%.

Относно телефонните измами той посочи, че те са нараснали, защото се осъществяват основно най-често от Румъния или Гърция, но се води комуникация със службите там.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.