Мика Зайкова: ДПС измисли всякакви врътки и фитки, за да не се преизчислят пенсиите

Мика Зайкова: ДПС измисли всякакви врътки и фитки, за да не се преизчислят пенсиите
Не искам да употребя думата цирк, защото в цирка хората се трудят, работят, това е изкуство и ние им се радваме. Там е лудница. Там хората не работят. То не бяха реплики, дуплики – всичко се правеше, за да се спира работата.

Това заяви народният представител от „Има такъв народ“ Мика Зайкова пред БНТ относно работата на 45-ия парламент, която продължи само 9 дни.

Зайкова, която откри новото Народно събрание, тъй като е най-възрастният депутат, се извини, че не е била добра орисница, защото „парламентът кажи-речи свърши много малко работа, но направи нещо важно. Да пресечем поне купения вот и да дадем право на всички български граждани, където и да се намират по света, да могат да гласуват“.

„Безкрайно съм възмутена от цялото правителство на Бойко Борисов към върховния орган на властта. Един министър не можах да чуя там, с изключение на Теменужка Петкова, чието поведение беше просто скандално. Когато на нея депутат ѝ задава въпрос, тя стоеше в гръб в една много неприлична поза и си шушукаше нещо с Десислава Атанасова. Кирил Ананиев пристъпваше като ощипана госпожица, дойде и избяга“, коментира Зайкова.

По думите й вчерашното заседание е било „най-скандално“.

Относно преизчисляването на пенсиите Мика Зайкова заяви, че това е нейна мечта и е искала да направи поне едно нещо за хората. „ДПС измисли врътки и фитки. Има ли предложение, при наличие на предложение не можеш да гласуваш в същия ден, а трябва след три дена да гласуваш на второ четене закона. Това го направи ДПС. Всички гласуваха „за“, но едни гласуваха лицемерно, а други наистина от сърце“, заяви депутатът от „Има такъв народ“.

Според нея на всеки пет години трябва да се преизчисляват пенсиите, трябва актуализация на бюджета, защото по думите ѝ пари винаги има. По думите й от 2008 г. това не е правено.

„В бюджета не са предвидени 50-те лева на Бойко, нали, ама ги даваше. Ние викахме финансовия министър да дойде и да каже има ли, няма ли, колко не стигат, защото трябваха за половин година 185 милиона на месец. Фискалният резерв той каза, че е пълен – 8 милиарда и половина. Ама не дойде“, каза Зайкова.

Относно това, че „Има такъв народ“ не направиха правителство, тя заяви, че няма как да имат доверие на партиите на статуквото, защото още на другия ден, след като са върнали мандата, тези партии са потвърдили думите на Слави Трифонов.

„За да направиш нещо, трябва да имаш стабилно правителство. Иначе ставаш зависим от тях – каквото ти кажат, иначе не става. Ето затова не направихме правителство. Защо не го направи Корнелия Нинова? Преди това тя говори как ние сме предатели, как не поемаме отговорност, а тя защо не пое? Защото не може“, каза още Мика Зайкова.

Според нея ГЕРБ няма да бъдат първа политическа сила на следващите избори.

Зайкова заяви, че не е вярно, че партията на Слави Трифонов не е подготвена за управление: „Имаме готов финансов министър, готов шеф на банката, министър на правосъдието, защото са умни млади и опитни“. На въпрос дали при евентуално управление Зайкова ще оглади социалното министерство, народният представител от ГЕРБ отговори, че е на 79 г. и времето й за правене на кариера е свършило.

„Срамота е тези млади хора да не растат, сега им е времето“, смята Зайкова.

„Грехота е да се говори, когато момчето е болно. Дай Боже да оздравее. Това е причината да не отиде в парламента, как да отиде, когато е болен„, отговори Зайкова на въпрос дали Слави Трифонов ще влезе в листите за депутати на следващите избори.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.