Нидерландия отваря училища, кафенета и музеи през юни

Нидерландия отваря училища, кафенета и музеи през юни

Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландия ще разхлаби още повече мерките за борба с коронавируса през юни заради стабилно намаляване на броя на инфекциите и на приетите в болница хора, съобщи премиерът Марк Рюте, цитиран от Ройтерс.

Рюте приканите младите хора в Нидерландия да се адаптират към новата ситуация и да правят планове за бъдещето.

Гимназиите ще отворят на 2 юни, а началните училища ще се върнат изцяло към нормален режим на работа на 8 юни, реши правителството.

Кафенетата и ресторантите ще отворят на 1 юни, но няма да могат да приемат по повече от 30 клиенти.

Още по темата

19 май 2020 15:46

7

Музеите също ще отворят врати, но билети ще се продават само онлайн, за да се избягва струпване на хора.

В старческите домове ще бъдат разрешени посещенията.

Общественият транспорт ще върви по нормалния си график.

Немедицинските маски ще бъдат задължителни за всички над 13-годишна възраст. Ще се разрешават пътувания само по уважителни причини и ще може да се сяда на по-малко от половината места в превозните средства.

Облекчаването ще стане близо два месеца и половина след строгите карантинни мерки, наложени в цялата 17-милионна страна в средата на март.

Броят на инфекциите от новия коронавирус се увеличи вчера със 109 до общо 44 249. За последните 24 часа бяха регистрирани 21 смъртни случая. От началото на заразата починалите са общо 5715.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.