Бил Гейтс отрече теориите, че стои зад COVID-19

Бил Гейтс отрече теориите, че стои зад COVID-19

Снимка: БГНЕС

Милиардерът филантроп Бил Гейтс отхвърли конспиративните теории, които се разпространяват онлайн и го обвиняват, че е създал пандемията от коронавирус, предаде АФП.

“Това е лоша комбинация от пандемия, социалните медии и хора, които търсят много просто обяснение”, каза основателят на “Майкрософт”.

Още по темата

17 юли 2020 13:57

29

16 юли 2020 07:30

14

12 юли 2020 14:56

36

Манипулирани снимки и изфабрикувани новини, дело на феновете на конспиративните теории, са споделяни хиляди пъти в социалните мрежи на различни езици. Всичките са насочени срещу Гейтс и привличат внимание онлайн още от самото началото на пандемията.

Видео, което го обвинява, че иска “да елиминира 15% от човечеството” с ваксинация и електронни микрочипове, събра милиони гледания в YouTube.

Гейтс е обещал да дари 250 млн. долара за усилията в борба с пандемията. Фондацията му е отделила милиарди долари за подобряване на здравеопазването в развиващите страни през последните 20 години. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.