Петя Раева говори за страха и надеждата на пациентите с COVID-19

Бивш заместник-министър и евродепутат реши да стане доброволец и се срещна очи в очи с новия вирус точно в пика на епидемията у нас. 

“Самото обявяване на епидемията беше тежък период, пандемията ни свари неподготвени всички. Реших да бъда част от хората, които помагат на всички останали”, каза в ефира на Bulgaria ON AIR бившият депутат Петя Раева, която стана доброволец в Ковид отделението във Военномедицинска академия. 

Тя сподели, че е станала доброволец през април в психиатрична клиника, която е била преобразувана. 

“Специалистите реагираха прекрасно, не бях единственият доброволец, имаше и други на първа линия – абсолютно адекватни”, допълни Раева.

Бившият депутат смята решението за добловолчеството за правилно, защото са били защитени и в добро настроение. 

“Почиствахме с парцали, помагахме понякога на болните да се придвижат, местихме стойките за системите. Болните ме докосваха, защото бяха изплашени, виждах страха в очите им, чакайки резултатите. Страхът беше свързан с присъдата дали тестът ще е положителен, а ужасът е изписан на лицата на хората. Виждах надеждата, когато резултатът беше отрицателен и обратното – когато е положителен”, разказа тя.

По думите на Раева всички нужни грижи са били осигурени, а лекарите и сестрите са добри хора. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.