Писателят Димитър Недков: Съдбата българска не е в ръцете на българите

Писателят Димитър Недков: Съдбата българска не е в ръцете на българите
Писател направи прелюбопитен коментар на изборите.

Пишем един исторически роман покрай изборите, но ми се струва, че този роман отива към своя край, не с отворен финал, а трагичен. От роман се превръща в телевизионен сапунен сериал на политическата действителност. Този сериал е нискобюджетен, защото героите са едни и същи. Все по-малко положителни герои остават в политическия сюжет на България.

Това каза писателят Димитър Недков в студиото на “Bulgaria ON AIR”.

По думите му задкулисието е изгонило положителните герои.

“Да погледнем избирателната активност – най-ниската. Ако се направи една справка колко хора в петък вечерта напуснаха България, отивайки на море най-вече в южната ни съседка, може да се каже, че сме автори на нов феномен, или т.нар. предизборна миграция. В последната половин година все по-трудно намирах хора, с които да си говоря за изборите, да се интересуват от вота. Хората са отвратени от това, което ни се предлага като продукция”, допълни Недков.

Той е на мнение, че “съдбата българска” не е в ръцете на българите, всичко е външно.

“Защо се изненадваме, че във възход са подобен род политически, крайнодесни, сепаративни формации. Може да се каже, че на тези избори европеецът въстана срещу начина, по който се ликвидира европейската цивилизация. Нотр Дам изгоря, може би като резултат от това, което се случи като резултат на изборите. Нима са изненадани? Вкараха Европа в глобален конфликт на т.нар. “велики сили”, подчерта писателят.

Недков припомни, че масово младите не гласуват, пише факти.бг.

“Това е бунтът им. На следващите избори ще е още по-трагично. Изборният ден е извън контекста на демократическите ценности, но не само у нас. Спасението, което вече е факт, е тотален бойкот на сегашните европейски политически елити. Защо престанахме да се интересуваме в чий ръце е съдбата на децата ни? Днес са деца, но утре са народ. Отдавна и републиката не ни е парламентарна, нито пък е република”, коментира още той.

Според писателя в политиката или си някой, или си на някого.

“Отдавна сме загубили всички видове суверенитети. Но най-страшна е загубата на суверенитет върху образователната ни система. Другите държави се усетиха. А ние сме готови да продадем бъдещето на поколението и на неродените още срещу грантове и срещу това някой да ни спонсорира някой учебник”, подчерта Димитър Недков.

Той прогнозира бунтове в Европа.

“Предполагам, че Франция я очакват събитията от 1968 година. Макрон разпуска парламента, а не си дава сметка за собствената вина. Защо не насрочи и президентски избори? Макрон никога не е бил французин като президент на Франция, той е от сектата на катастрофиралата либерална концепция”, добави писателят.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.