Под номер 410: Цеца Величкович продължава да е „терорист“ за САЩ

Под номер 410: Цеца Величкович продължава да е "терорист" за САЩ

Снимка: БГНЕС

През 2003 година Цеца Величкович е арестувана веднага след убийството на бившия сръбски премиер Зоран Джинджич . Тогава, тя получава и забрана за влизане на територията на САЩ.

Стана ясно, че сръбската певица ще продължи да е в списъка с терористи на САЩ, съобщават от БГНЕС.

Величкович бе съпруга на ръководителя на паравоенните сръбски формирования „Тигри“ Желко Ражнятович – Аркан до убийството му през 2000 година.

В списъка със забрана за влизане в САЩ има множество бивши военни и полицейски служители от Сърбия, включително и търговци на оръжие. В посолството на САЩ в Белград тя е под номер 410. В тази графа има лица, които са определени като „терористи и терористични организации“.

В края на миналата година проправителствените медии в Белград съобщиха, че Цеца Величкович е отпаднала от списъка, но тази информация не бе потвърдена от американската дипломатическа мисия.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.