„Преоткрий България“ – да почиваме у нас и да ядем хубава българска храна

Платформата за резервации в туризма „Преоткрий България“ ще предлага най-добрата възможна оферта, увериха инициаторите на идеята и министри на брифинг в МС.

Предвижда се тя да стартира в началото на юни и да подпомага малкия и среден бизнес у нас, зает в сектора – хотелиери и ресторантьори.

Гарантираме, че нашите партньори ще дадат най-качествения и безопасен туристически продукт, каза на брифинг в МС Филип Анастасиу, директор „Човешки ресурси“ на верига хипермаркети.

Инициаторите на платформата искат да върнат в ресторантите и хотелите българските храни с още по-добро качество на услугата. Менютата ще се разработват от Българската асоциация на професионалните готвачи.

Икономическият министър Емил Караниколов посочи, че тази година в условията на пандемията ще се разчита най-вече на вътрешен туризъм. Той съобщи, че целта на държавата е да няма междуфирмена задлъжнялост, което може да се гарантира през застрахователна полица.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че платформата е начин държавата и бизнесът да обединят усилията си за подпомагане на българския туризъм. До момента има предложения на 15 плажа концесионерите да предлагат безплатни чадъри и шезлонги, съобщи министърът.

Ангелкова каза, че ако искаме българския турист да се върне у нас, не трябва да „хитруваме на дребно“ с цените на плажните принадлежности.

Земеделският министър Десислава Танева каза, че се надява да видим в платформата най-добрите хотели, които да предлагат традиционно българско меню. Поемаме ангажимента за контрол чрез БАБХ, каза още Танева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.